تاندونیت روتاتور کاف

تاندونیت روتاتور کاف

تاندونیت روتاتور کاف شانه یکی از آسیبهای شایع شانه است که اغلب در افرادی که حرکات تکراری شانه دارند ، رخ می دهد که با فیزیوتراپی در سردار جنگل قابل بهبود است. تاندون ها نوارهای بافت سختی هستند که ماهیچه ها را به استخوان ها متصل می کنند. فعالیت های تکراری و استفاده بیش از حد می تواند به تاندون ها آسیب برساند و منجر به درد شانه و اختلال در عملکرد شود. به این تاندونیت یا تاندیوپاتی می گویند. اگرچه شایع ترین علت تاندونیت روتاتور کاف شانه استفاده بیش از حد است، اما می تواند ناشی از شرایط دیگر نیز باشد.تاندونیت یک مشکل رایج است که احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر است. تاندونیت در افرادی که به طور معمول فعالیت هایی را انجام می دهند که نیاز به حرکت های مکرر دارند که باعث افزایش استرس بر روی تاندون های حساس می شود، شایع تر است. تاندونیت روتاتور کاف شایع ترین علت درد شانه است، به ویژه در افراد بالای 30 سال. درمان بر روی استراحت دادن به تاندون آسیب دیده برای امکان التیام، کاهش التهاب، و اصلاح عدم تعادلی که باعث استرس در ناحیه آسیب دیده می شود، تمرکز دارد. در بیشتر افراد، تاندونیت با درمان برطرف می شود. در برخی موارد بدون درمان از بین می رود.

روتاتور کاف از چهار عضله تشکیل شده است که هر یک دارای یک تاندون است که به استخوان بازو (بازو) متصل می شود:

  • Supraspinatus
  • Infraspinatus
  • ترس مینور
  • Subscapularis

این تاندون ها یک کاف را در اطراف سر استخوان بازو تشکیل می دهند (شکل 1A-C). این تاندون ها به قسمت جلویی و کناری استخوان بازو و توبرکل های بزرگ و کوچک (بخشی از استخوان بازو فوقانی) متصل می شوند. ماهیچه های مرتبط با این تاندون ها در قسمت بالایی پشت قرار دارند، جایی که به تیغه شانه (کتف) متصل می شوند.

چهار عضله روتاتور کاف وجود دارد که از طریق انقباضات همزمان با هم کار می کنند تا سر بازو (بخش توپ و سوکت) را هنگام حرکت بازو کنترل و ثابت کنند. هر عضله به طور مستقل کار می کند. مهم ترین و آسیب پذیرترین جزء روتاتور کاف تاندون فوق خاری است که برای بلند کردن بازو ضروری است. Infraspinatus و teres minor بازو را به سمت بیرون می‌چرخانند، در حالی که ساب کتفی بازو را به سمت داخل می‌چرخاند.

تاندونیت روتاتور کاف چیست؟

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که تاندون‌ ها آسیب می‌ بینند، معمولاً در نتیجه رسیدن، فشار دادن یا بلند کردن مکرر بالای سر با بازوهای کشیده. ورزشکارانی که فعالیت های بالای سر مانند شنا، تنیس، پرتاب، گلف، وزنه برداری، والیبال و ژیمناستیک انجام می دهند نیز در معرض خطر هستند. تاندونیت معمولاً با استراحت نسبی (اجتناب از فعالیت های تشدید کننده)، یخ، داروهای ضد التهابی و فیزیوتراپی درمان می شود.

تشخیص تاندونیت یا پارگی روتاتور کاف معمولا بر اساس تاریخچه پزشکی دقیق، علائم فرد و معاینه فیزیکی است. باز هم، از آنجایی که التهاب به ندرت در این صدمات دخیل است، به خصوص اگر بیش از 36 ساعت از رویداد تحریک کننده گذشته باشد، اکثر متخصصان اصطلاحات “تاندیوپاتی” یا “تاندینوز” را به اصطلاح “تاندونیت” ترجیح می دهند.

برای افتراق تاندونیت روتاتور کاف از پارگی، برخی از پزشکان ممکن است مفصل شانه را با یک بی حس کننده موضعی تزریق کنند. در افراد مبتلا به تاندونوپاتی، داروی بی حسی درد را تسکین می دهد و قدرت عضلانی معمولاً طبیعی است. در افرادی که پارگی ضخامت کامل دارند، داروی بی حس کننده درد را تسکین می دهد، اما عملکرد عضلات بهبود نمی یابد.

در بیشتر موارد، رادیوگرافی و سایر آزمایشات تصویربرداری برای تشخیص تاندونوپاتی لازم نیست. با این حال، اگر علائم فرد پس از یک دوره درمان محافظه کارانه بهبود نیابد، ممکن است آزمایش تصویربرداری (مانند رادیوگرافی، سونوگرافی و/یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی [MRI]) توصیه شود. رادیوگرافی معمولاً پارگی روتاتور کاف را تشخیص نمی‌دهد، اما برای شناسایی شرایط جایگزین مانند تاندونوپاتی کلسیفیک یا ساییدگی مفصل ناشی از آرتریت مفید است. برای تایید تشخیص روتاتور کاف می توان از سونوگرافی یا MRI استفاده کرد.

درمان تاندونیت روتاتور کاف چیست؟

درمان آسیب‌های روتاتور کاف بر کاهش درد و تورم تاندون، حفظ یا بازیابی دامنه طبیعی حرکت، تقویت عضلات مهم برای عملکرد شانه و بازگرداندن مکانیک طبیعی شانه تمرکز دارد. اولین هدف درمان حفظ توانایی حرکت شانه است. در بسیاری از افراد، کاهش توانایی حرکت شانه به این معنی است که آنها کمتر از مفصل استفاده می کنند، که می تواند دامنه حرکت را بیشتر کاهش دهد و منجر به یخ زدگی شانه شود.

دو گزینه اساسی برای درمان تاندونیت روتاتور کاف شانه وجود دارد: درمان های محافظه کارانه، غیر جراحی و جراحی. درمان محافظه کارانه در اینجا مورد بحث قرار می گیرد در حالی که درمان جراحی بعدا مورد بحث قرار می گیرد.

درمان محافظه کارانه معمولاً شامل موارد زیر است:

یخ – یخ را می توان برای کاهش التهابی که اغلب در آسیب های روتاتور کاف رخ می دهد استفاده کرد. یخ را می توان روی قسمت فوقانی و بیرونی ماهیچه شانه به مدت 15 تا 20 دقیقه هر چهار تا شش ساعت اعمال کرد. پاسخ به یخ متغیر است زیرا تاندون های روتاتور کاف در عمق شانه قرار دارند.

استراحت – استراحت به معنای اجتناب از فعالیت‌ هایی است که علائم را تشدید می‌کنند، از جمله فعالیت‌ های سربار که علائم را ایجاد می‌کنند. اجتناب از فعالیت های دردناک به طور کلی باعث کاهش فشار روی ناحیه آسیب دیده می شود. این فعالیت ها بسته به تاندونی که تحریک شده است متفاوت است، اما مثال هایی ممکن است شامل بلند کردن، دست گرفتن از بالای سر، و رسیدن به پشت باشد (مثلاً دست دراز کردن به صندلی عقب یا پوشیدن کت). ایمن ترین کار این است که بازو را پایین، جلو و نزدیک بدن نگه دارید. استفاده از بند بازو توصیه نمی شود زیرا ممکن است به شانه یخ زده منجر شود.

کاهش التهاب – یک داروی ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAID؛ به عنوان مثال، ایبوپروفن یا ناپروکسن) اغلب برای کاهش درد و التهاب استفاده می شود.

گرما و ماساژ – گرما و ماساژ به آماده سازی بافت ها برای تمرینات دامنه حرکتی کمک می کند و قبل از انجام این تمرینات توصیه می شود. بهترین روش برای گرم کردن دستمال‌ها، دوش گرفتن یا حمام آب گرم به مدت 10 تا 15 دقیقه است. گرمای موضعی (مثلاً با یک پد گرم کننده مرطوب یا کیسه داغ گرم شده در مایکروویو) یک جایگزین است، اگرچه گرمای موضعی معمولاً به دلیل محل عمیق تاندون های روتاتور کاف مؤثر نیست.ماساژ سبک به بافت های اطراف یک روش بسیار موثر برای آماده سازی ناحیه برای دامنه حرکت و تمرینات قدرتی است.

فیزیوتراپی شانه

فیزیوتراپی شانه و تمرینات کششی و دامنه حرکتی موثرترین روش در مدیریت تاندونیت روتاتور کاف شانه است. تمرینات دامنه حرکتی در اوایل دوره بهبودی توصیه می شود تا به حفظ تحرک مفاصل و انعطاف پذیری عضلات و تاندون های شانه کمک کند. تمرینات کششی به طور کلی باید هر روز یک بار در روز انجام شود. ورزش نباید بیش از یک سطح خفیف درد ایجاد کند. اگر درد دارید، شدت کشش یا تعداد تکرارها را کاهش دهید. هر کسی که احساس درد شدید یا پارگی می کند باید فورا ورزش را متوقف کند و با فیزیوتراپیست خود مشورت کند.

متخصصان ما در کلینیک فیزیوتراپی پاک در غرب تهران – فیزیوتراپی در سردار جنگل – خدمات تخصصی فیزیوتراپی برای آسیبهای روتاتور کاف را ارائه می دهند.

 

 

 

 

مقالات بیشتر

فیزیوتراپی اختلالات کف لگن

فیزیوتراپی اختلالات کف لگن

question_answer0
فیزیوتراپی اختلالات کف لگن یک روش موثر در مدیریت این اختلالات است که در کلینیک فیزیوتراپی پاک در غرب تهران…
بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار

question_answer0
بی‌ اختیاری ادرار شایع‌تر از آن چیزی است که بیشتر مردم تصور می‌کنند، اما همچنان موضوعی است که بسیاری از…
کمردرد

کمردرد

question_answer0
کمردرد یکی از شایع‌ترین مشکلات جسمی است که افراد در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. این مشکل می‌تواند به دلایل…
اختلال عملکرد کف لگن

اختلال عملکرد کف لگن

question_answer1 دیدگاه
اختلال عملکرد کف لگن از مشکلات شایع در بین زنان است که البته در مردان نیز ممکن است رخ دهد…
فیزیوتراپی در اختلالات جنسی

فیزیوتراپی در اختلالات جنسی

question_answer0
فیزیوتراپی در اختلالات جنسی یک روش موثر درمانی است که می تواند کیفیت زندگی را تا حد زیادی بهبود بخشد.…
بیوفیدبک تراپی

بیوفیدبک تراپی

question_answer0
بیوفیدبک تراپی یک روش درمانی غیر تهاجمی است که به افراد کمک می کند تا بر عملکردهای فیزیولوژیکی که معمولا…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست