کمردرد در بارداری

کمردرد در بارداری

کمردرد در بارداری بسیار شایع است. افراد باردار ممکن است درد موضعی کمر را تجربه کنند که به باسن و پاها می رسد.

ممکن است شبیه درد سیاتیک باشد، دردی که در امتداد عصب سیاتیک که از قسمت پایین کمر تا باسن و باسن تا پایین ساق پا کشیده می شود، منتشر می شود. درد عصب سیاتیک معمولا فقط یک طرف بدن را درگیر می کند.

کمردرد در دوران بارداری می تواند ثابت باشد یا با فعالیت بدتر شود. ممکن است با خواب تداخل داشته باشد و بر کیفیت زندگی یک فرد باردار تأثیر بگذارد. برای اکثر افراد، علائم پس از تولد فرزندشان برطرف می شود. متأسفانه، برخی ممکن است درد مزمنی را تجربه کنند که پس از زایمان باقی می ماند.

این درد معمولا در سه ماهه دوم شروع می شود، اما ممکن است زودتر از آن نیز تجربه شود.

تحقیقات نشان می دهد که حدود 50 درصد از افرادی که باردار هستند، کمردرد را در دوران بارداری یا پس از زایمان تجربه می کنند. کمردرد بارداری می تواند خفیف باشد یا با فعالیت های خاص همراه باشد. برای برخی افراد، ممکن است مزمن باشد – یعنی درد مداوم است و بیش از سه ماه طول می کشد.

یک سوم از افراد باردار از کمردرد شدید رنج می برند که کیفیت زندگی آنها را کاهش می دهد، در حالی که 10٪ گزارش می دهند که کمردرد بر روی کارهای روزمره و توانایی آنها تأثیر می گذارد. ماه هفتم بارداری، اما برای برخی، کمردرد ممکن است زودتر رخ دهد.

علائم کمردرد در بارداری

ممکن است در هر زمانی از بارداری خود کمردرد را تجربه کنید. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد مبهم یا شدید یا درد سوزشی در ناحیه کمر.
  • درد در یک طرف کمر.
  • افتادگی پا: ناتوانی در بلند کردن قسمت جلوی پا هنگام راه رفتن است
  • دردی شبیه درد عصب سیاتیک که به ران و ساق پا می‌تابد: این علائم در صورت گیرافتادگی عصب پایین کمر به دلیل هر شرایطی، از جمله فتق دیسک، کشیدگی‌های عضلانی، یا اسپاسم عضلانی، شایع‌تر هستند.
  • کمردرد همراه با دراز کشیدن و خوابیدن: کمردردی که در شب بدتر می شود مربوط به افزایش فشار رحم بر روی ورید اجوف – یک رگ خونی اصلی – و احتقان عروق خونی در لگن و کمر است.

دلایل و عوامل خطر

علل کمردرد در بارداری چند عاملی در نظر گرفته می شود. این به این معنی است که چیزهای مختلفی بر ساختارهای مختلف بدن در قسمت پایینی بدن تأثیر می گذارد که منجر به کمردرد می شود.

بسیاری از علل به رسمیت شناخته شده و تغییرات طبیعی در دوران بارداری، از جمله موارد مربوط به وضعیت بدن، گردش خون، آناتومی، و هورمون ها. 3 کمردرد در دوران بارداری به ندرت جدی یا تهدید کننده زندگی است.

یک نظریه در مورد کمردرد در بارداری به بی ثباتی مکانیکی کمر در کمر و لگن مربوط می شود. در دوران بارداری، ستون فقرات کمری از طریق یک فرآیند جبرانی به نام لوردوز می گذرد، که در آن ستون فقرات از افزایش با مرکز ثقل تنظیم می شود. وزن بارداری و بزرگ شدن شکم.

این فرآیند فشار اضافی بر مفاصل کمر، دیسک ها، رباط ها و ماهیچه ها اضافه می کند. عضله پسوآس لگن از لوردوز جبرانی کوتاه می شود و به کمردرد بیشتر می شود.

کمردرد همچنین یکی از علائم عفونت دستگاه ادراری یا زایمان زودرس است.

روشهای درمان

درمان کمردرد در بارداری به مرحله بارداری، آنچه باعث کمردرد شده است، عوامل تشدیدکننده، شرایط پزشکی زمینه‌ای مانند دیابت یا فشار خون بالا و شدت علائم و تأثیر آن بر روی کمر بستگی دارد.

در تعیین گزینه‌های درمانی، پزشک شما ممکن است وضعیت، دامنه حرکت، الگوهای راه رفتن (راه رفتن)، درد مفاصل، رفلکس‌های تاندون، و درجه انحنای پایین ستون فقرات شما را ارزیابی کند.

اهداف درمان شامل حفظ سطح عملکرد و کاهش ناراحتی در دوران بارداری است. درمان اغلب شامل فیزیوتراپی و ورزش، درمان سرد و گرم، اصلاح وضعیت بدن و … است.

فیزیوتراپی و ورزش

فیزیوتراپیست می تواند ورزش هایی را برای تقویت کمر و کاهش درد توصیه کند. ورزش منظم می تواند ماهیچه های کمر شما را تقویت کند، انعطاف پذیری را افزایش داده و استرس روی ستون فقرات را کاهش دهد.

ورزش‌های ایمن در دوران بارداری شامل پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری، و ورزش‌های هوازی کم‌تأثیر (به عنوان مثال، مربی بیضوی یا دوچرخه‌سواری ثابت) است.

درمان سرد و گرم

استفاده از گرما و سرما به کمر ممکن است به کاهش درد و سفتی در کمر شما کمک کند. چند بار در روز از کمپرس سرد (مانند کیسه یخ یا بسته سرد) در ناحیه دردناک تا 20 دقیقه استفاده کنید.

شما می توانید گرم و سرد را به طور متناوب تغییر دهید. از پد گرم کننده در ناحیه دردناک استفاده کنید. همیشه با پزشک خود مشورت کنید. آنها به شما خواهند گفت که آیا استفاده از گرما و سرما درمانی در دوران بارداری برای شما بی خطر است یا خیر.

بهبود وضعیت بدن

برای کاهش فشار بر ستون فقرات خود از خمیدگی خودداری کنید و با راه رفتن، نشستن و خوابیدن از وضعیت مناسب استفاده کنید. بستن کمربند حمایتی بارداری ممکن است به بهبود وضعیت بدن در دوران بارداری کمک کند

 

 

مقالات بیشتر

اختلال عملکرد کف لگن

اختلال عملکرد کف لگن

question_answer0
اختلال عملکرد کف لگن از مشکلات شایع در بین زنان است که البته در مردان نیز ممکن است رخ دهد…
فیزیوتراپی در اختلالات جنسی

فیزیوتراپی در اختلالات جنسی

question_answer0
فیزیوتراپی در اختلالات جنسی یک روش موثر درمانی است که می تواند کیفیت زندگی را تا حد زیادی بهبود بخشد.…
بیوفیدبک تراپی

بیوفیدبک تراپی

question_answer0
بیوفیدبک تراپی یک روش درمانی غیر تهاجمی است که به افراد کمک می کند تا بر عملکردهای فیزیولوژیکی که معمولا…
فلج بل

فلج بل

question_answer0
فلج بل یا همان فلج صورت زمانی رخ می دهد که عصب جمجمه شماره 7 که به عصب صورت نیز…
درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی

درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی

question_answer0
درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی و مدالیته هایی همچون شاک ویو تراپی روشی موثر است که در بسیاری از موارد…
آسیب رباط های زانو

آسیب رباط های زانو

question_answer0
آسیب رباط های زانو از جمله آسیبهای شایع زانو هستند که اغلب در افراد ورزشکار و پرتحرک رخ می دهد…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست