آسیب رباط های زانو

آسیب رباط های زانو

آسیب رباط های زانو از جمله آسیبهای شایع زانو هستند که اغلب در افراد ورزشکار و پرتحرک رخ می دهد و منجر به زانودرد شدید می شود. رباط ها نوارهای کوتاهی از بافت الاستیک هستند که زانو را در کنار هم نگه می دارند. آسیب رباط های زانو می تواند در اثر ضربه، مانند تصادف رانندگی ایجاد شود. یا ممکن است ناشی از آسیب های ورزشی باشد. رباط صلیبی قدامی (ACL) یکی از شایع ترین رباط هایی است که آسیب می بیند. درمان ممکن است شامل دارو، تمرینات تقویت عضلات، زانوبند یا جراحی باشد.

زانو دارای 4 رباط اصلی است. رباط ها استخوان ها را به یکدیگر متصل می کنند. آنها به مفصل ثبات و قدرت می بخشند. 4 رباط زانو استخوان ران (فمور) را به استخوان ساق پا (درشت نی) متصل می کند. آنها عبارتند از:

  • رباط صلیبی قدامی (ACL). این رباط در مرکز زانو قرار دارد. چرخش و حرکت رو به جلو استخوان ساق پا را کنترل می کند.
  • رباط متقاطع خلفی (PCL). این رباط در پشت زانو قرار دارد. حرکت رو به عقب استخوان ساق پا را کنترل می کند.
  • رباط جانبی داخلی (MCL). این رباط به زانو داخلی ثبات می دهد.
  • رباط جانبی جانبی (LCL). این رباط به بیرونی زانو ثبات می دهد.

آسیب رباط های زانو

آسیب رباط صلیبی

آسیب رباط صلیبی اغلب باعث درد شدید در زانو می شود. اغلب ممکن است هنگام وقوع جراحت، صدا پارگی چیزی در زانو شنیده می شود ، زانو هم متورم می شود و نمی تواند وزن بدن را تحمل کند. شما همچنین نمی توانید زانوی خود را به طور معمول حرکت دهید. همچنین ممکن است در امتداد مفصل درد داشته باشید و هنگام راه رفتن نیز درد داشته باشید. علائم آسیب رباط صلیبی ممکن است مانند سایر شرایط سلامتی به نظر برسد. همیشه برای تشخیص به پزشک خود مراجعه کنید.

آسیب رباط جانبی

آسیب به رباط جانبی نیز باعث بروز زانودرد و محدودیت حرکتی شدید زانو می شود. اگر آسیب MCL باشد، درد در قسمت داخلی زانو است. آسیب LCL ممکن است باعث درد در قسمت بیرونی زانو شود. زانو نیز احساس ناپایداری می کند، مثل اینکه قرار است جای خود را از دست بدهد.

علت آسیب رباط های زانو چیست؟

رباط های صلیبی
ACL یکی از شایع ترین رباط هایی است که آسیب می بیند. ACL اغلب در طی یک حرکت چرخشی ناگهانی کشیده یا پاره می شود. این زمانی است که پاها به یک سمت کاشته می‌شوند، اما زانوها به سمت دیگر می چرخند. کاهش سرعت هنگام دویدن یا فرود نادرست از پرش می تواند باعث آسیب ACL شود. اسکی، بسکتبال و فوتبال ورزش هایی هستند که خطر بیشتری برای آسیب دیدگی ACL دارند.

PCL همچنین یک رباط رایج برای آسیب دیدگی در زانو است. اما آسیب PCL معمولاً با ضربه مستقیم و ناگهانی مانند تصادف رانندگی یا در حین تکل فوتبال رخ می دهد.

رباط های جانبی
MCL بیشتر از LCL آسیب می بیند. آسیب های کشیدگی و پارگی رباط های جانبی معمولاً در اثر ضربه ای به سمت بیرونی زانو ایجاد می شود. این می تواند هنگام بازی هاکی یا فوتبال اتفاق بیفتد.

تشخیص آسیب رباط های زانو

پزشک برای تشخیص این آسیب ابتدا یک معاینه فیزیکی دقیق از زانو خود کرد و شرح حال دقیقی نیز از بیمار خواهد گرفت. همچنین ممکن است به یک یا چند مورد از این تست ها نیاز داشته باشید:

اشعه ایکس. این آزمایش تصویربرداری می تواند آسیب استخوان را به جای آسیب رباط رد کند. از پرتوهای انرژی برای ایجاد تصاویری از بافت های داخلی، استخوان ها و اندام ها روی فیلم استفاده می کند.
ام آر آی. در این آزمایش از آهنرباهای بزرگ، امواج رادیویی و کامپیوتر برای تهیه تصاویر دقیق از اندام ها و ساختارهای بدن استفاده می شود. اغلب می تواند آسیب یا بیماری را در استخوان ها و رباط، تاندون یا عضله اطراف پیدا کند.
آرتروسکوپی. این روش برای تشخیص و درمان مشکلات مفصلی استفاده می شود. پزشک از یک لوله کوچک و روشن (آرتروسکوپ) استفاده می کند که از طریق یک برش کوچک (برش) در مفصل قرار می گیرد. تصاویری از داخل مفصل را می توان یک صفحه نمایش دید. این روش می تواند مشکلات مفصلی را ارزیابی کند، بیماری های استخوانی و تومورها را پیدا کند و علت درد و التهاب استخوان را بیابد.

درمان آسیب رباط های زانو

درمان به علائم، سن و سلامت عمومی شما بستگی دارد. همچنین به شدت این وضعیت بستگی دارد. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن
  • فیزیوتراپی و تمرینات تقویت کننده عضلات
  • زانوبند محافظ
  • کیسه یخ برای کاهش تورم
  • عمل جراحی در صورت عدم بهبودی با روشهای غیرجراحی

مقالات بیشتر

اختلال عملکرد کف لگن

اختلال عملکرد کف لگن

question_answer0
اختلال عملکرد کف لگن از مشکلات شایع در بین زنان است که البته در مردان نیز ممکن است رخ دهد…
فیزیوتراپی در اختلالات جنسی

فیزیوتراپی در اختلالات جنسی

question_answer0
فیزیوتراپی در اختلالات جنسی یک روش موثر درمانی است که می تواند کیفیت زندگی را تا حد زیادی بهبود بخشد.…
بیوفیدبک تراپی

بیوفیدبک تراپی

question_answer0
بیوفیدبک تراپی یک روش درمانی غیر تهاجمی است که به افراد کمک می کند تا بر عملکردهای فیزیولوژیکی که معمولا…
فلج بل

فلج بل

question_answer0
فلج بل یا همان فلج صورت زمانی رخ می دهد که عصب جمجمه شماره 7 که به عصب صورت نیز…
درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی

درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی

question_answer0
درمان خار پاشنه با فیزیوتراپی و مدالیته هایی همچون شاک ویو تراپی روشی موثر است که در بسیاری از موارد…
درمان میگرن با فیزیوتراپی

درمان میگرن با فیزیوتراپی

question_answer0
درمان میگرن با فیزیوتراپی در کلینیک فیزیوتراپی پاک به عنوان یک روش موثر در مدیریت انواع سردرد از جمله میگرن…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست